Kauwgom uit hondenvacht halen

kauwgomJe hond eet geen kauwgom, daarom kan het een raadsel zijn hoe je hond kauwgom in zijn haar heeft gekregen. Ongeacht hoe het zich heeft voorgedaan, kauwgom verwijderen uit de haren van een hond kan met dezelfde techniek als kauwgom uit de haren van een mens halen.

Trimmen is het laatste redmiddel, maar met een beetje geduld en inspanning, kun je de kauwgom met enkele huishoudelijke ingrediënten uit het haar verwijderen en zal de vacht van je hond weer glanzend schoon zijn.

1. Verwijder de kauwgom zo spoedig mogelijk. Hoe langer het in de vacht blijft hoe erger het wordt, en hoe moeilijker het zal zijn om het te verwijderen.

2. Wrijf een ijsblokje op het getroffen gebied tot de kauwgom bevroren is, probeer dan de kauwgom te breken in kleine stukjes en haal een stukje per keer eruit. Mogelijk moet je deze stap enkele keren herhalen totdat alles verwijderd is.

3. Als een ijsblokje niet werkt, probeer dan pindakaas op en rondom de kauwgom te smeren met je vingers. Soms zullen andere op olie gebaseerde producten ook werken, bijv: mayonaise of boter. Ga door tot de kauwgom wat losser komt. Verwijder de kauwgom zodra het van de vacht scheidt. Blijf de pindakaas om de kauwgom smeren tot je al de kauwgom hebt verwijderd.

4. Indien bovenstaande technieken niet werken zul je het weg moeten trimmen. Knip alle stukjes kauwgom die nog over zijn weg.

5. Geef je hond een bad nadat je de kauwgom hebt verwijderd, om de resterende pindakaas te verwijderen.

6. Droog je hond af, en geniet van zijn glanzende schone vacht.

Vorig artikel:

Volgend artikel: