Mijn hond graaft

gravende hondWanneer je hond graaft is er meestal een achterliggende gedachte. Bedenk dat honden van nature graven om hun prooi te onthullen of om zijn eten te begraven om later te gebruiken.

Honden kunnen ook graven om een ondergrondse schuilplaats te bouwen, bijv. als een windscherm of om warm te blijven. Als het wat warmer is kan een klein gat de hond een beetje koeler houden. Sommige honden graven voordat ze plassen of poepen.

Veel honden graven zelfs binnenshuis, bijv. wanneer ze een plek vinden om te rusten. Dit type van graven leidt meestal niet tot directe schade, maar het kan je tapijt na een tijd kapot maken. Over het algemeen zal graven niet veel problemen veroorzaken totdat er dingen kapot gaan.

In het algemeen is het waarschijnlijk het beste dat je de hond niet alleen in de tuin laat zonder toezicht. De hond moet minder geneigd zijn om zijn tijd te verspillen aan het graven van gaten. Dit kan bereikt worden door een alternatieve activiteit voor je hond, denk hierbij aan spelen, rennen, apporteren maar ook gehoorzaamheid training zodat hij je gehoorzaamt.