Hondentraining: wederzijds vertrouwen

Hondentraining vertrouwenDe essentie van hondentraining is om een gelukkig, veilig en goed gesocialiseerde hond te krijgen. Of je nou een pup of een geadopteerde hond hebt, het advies is om zo snel mogelijk beginnen met de gehoorzaamheid opleiding.

Een goed gesocialiseerde hond vereist training en begeleiding van de eigenaar. Een relatie van vertrouwen moet zo vroeg mogelijk opgebouwd worden.

Hondentraining omvat veel taken. Zo leert je hond de basis zoals: zit, blijf, kom hier en laat los. Dit alles wordt bereikt met herhaling en beloning. Geduld is een schone zaak, dit heb je nodig om positief te blijven en te belonen op het juiste moment.

Ongewenst gedrag veranderen kost meer tijd dan positief gedrag aanleren. Als je boos en ongeduldig wordt op je hond, zal dat de kans om correct gedrag in één keer goed aan te leren moeilijker maken.

Je hond trainen kan overweldigend lijken. De rol van de hondeneigenaar als de roedelleider is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Een hond wil de eigenaar gelukkig maken en reageert op een positieve benadering wanneer hij goed gedrag laat zien.

Vorig artikel:

Volgend artikel: