Jack Russell pup opvoeden

Bij de aanschaf van je Jack Russell pup zal je je verdiept hebben in het karakter en de eigenschappen van de Jack Russell terriër.

De Jack Russell, die oorspronkelijk uit Engeland komt, is een sterke, actieve, lenige, alerte, werkende hond met een goed karakter en een flexibel lichaam van gemiddelde lengte. Zijn vlugge bewegingen passen bij zijn levendige en intelligente uitdrukking.

De Jack Russell is moedig, onbevreesd, vriendelijk maar zelfverzekerd.

In huis is het een gezellige hond. De Jack Russell is zeer trouw aan zijn familie en kan (zeker als ze ermee opgegroeid zijn) goed met kinderen overweg. Bij de opvoeding van de Jack Russell pup is het belangrijk om vanaf het begin consequent te zijn en vereist de juiste aanpak.

Een Jack Russell is een zeer actieve hond die zowel lichamelijk als geestelijk voldoende bezig gehouden moet worden. Kan hij zich buiten niet uitleven dan doet hij dit binnen.

Begin op tijd met opvoeden

Verder heeft hij gedragingen die als pup wellicht grappig zijn, maar die je als de hond volwassen is niet meer zo kunt waarderen. Zo zijn het geweldige gravers, een klein putje gegraven door je pup is niet zo erg, maar een verbouwde tuin als hij volwassen is, zul je minder waarderen.

Hij is erg waaks, waardoor hij regelmatig blaft. Verder gaat de Jack Russell graag achter alles aan wat beweegt. Voor al deze eigenschappen geldt, als je niet wilt dat hij dit doet, moet het vanaf het begin gecorrigeerd worden, want eenmaal aangeleerd is moeilijk afgeleerd.

De Jack Russell is een echte karakterhond. Je zult hem altijd een stap voor moeten blijven. Je kunt stellen dat de Jack Russell een grote hond in een kleine verpakking is. Ze zijn eigenwijs, pienter en onverschrokken, zij vereisen daarom een zeer consequente opvoeding.

Het complete handboek voor de Jack Russell

Handboek Jack Russel

Jan Kramer heeft al ruim vijfentwintig jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van Jack Russells. Door de jaren heen heeft hij een groot deel van zijn tijd gebruikt om alles te weten te komen over de Jack Russell.

Zijn kennis en ervaring over training en opvoeden van de Jack Russell heeft hij in een uniek handboek gestopt, om zo zijn kennis en ervaring met anderen te delen.

Dit complete handboek bevat al zijn aantekeningen die hij de afgelopen 35 jaar heeft bijgehouden in zijn dagboek.

Hij kan jou dus PRECIES vertellen wat je moet doen om jouw Jack Russell te veranderen in die lieve, gezonde en gehoorzame trouwe viervoeter waar je altijd al van hebt gedroomd. De stap-voor-stap technieken zijn direct en eenvoudig toe te passen en stellen je in staat om geweldige resultaten te behalen.

Voor dit boek heeft hij ook nog een dierenarts en 2 Jack Russell fokkers geïnterviewd om er zeker van te zijn dat alles in het boek klopt.

In dit ebook ontdek je de tips, trucs en technieken om ongewenst gedrag te stoppen en jouw Jack Russel te veranderen in een lieve gehoorzame trouwe viervoeter.

Een kleine selectie van onderwerpen die in dit handboek worden besproken:

 • Het allerbelangrijkste onderdeel van het succesvol trainen van je Jack Russell waardoor je het trainingsproces aanzienlijk kunt versnellen.
 • De ECHTE reden waarom Jack Russell opspringen.
 • Hoe je voorkomt dat je Jack Russell urenlang blaft als je AFWEZIG bent?
 • Een eenvoudige methode om je pup te leren alleen te zijn.
 • De 4 belangrijkste behoeftes van je Jack Russell en hoe je aan deze behoeftes tegemoet kan komen. (Dit is de belangrijkste oplossing om probleemgedrag te voorkomen)
 • Ontdek de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Jack Russell en hoe je deze kunt voorkomen en oplossen.
 • De beste manier om ervoor te zorgen dat je een goede, gezonde en goed opgevoede Jack Russell kiest.
 • Waarom het belangrijk is dat *JIJ* alle beslissingen neemt. (In veel gevallen neemt de Jack Russell de beslissingen, zonder dat zijn baasje het door heeft.
 • Hoe je je hond je leiderschap kan tonen door een paar simpele veranderingen door te voeren.
 • Een heel hoofdstuk over de oudere Jack Russell. Welke veranderingen kun je verwachten en wat je kunt doen voor je oudere Jack Russell.
 • Begrijp “verlatingsangst” en de beste stap-voor-stap methode om het te beheersen.
 • Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij de Jack Russell en hoe je deze kunt herkennen en voorkomen.
 • Ontdek de interessante herkomst en geschiedenis van de Jack Russell.
 • Producten en ingrediënten die een Jack Russell NOOIT mag eten en die kunnen leiden tot zijn dood.
 • Een compleet voedingsschema gebaseerd op de leeftijd en het gewicht van de Jack Russell.
 • 4 leuke spelletjes die je met je Jack Russell kunt doen om zo in zijn fysieke en mentale behoefte te voorzien.