Leer je puppy hoe hij zich moet gedragen als er bezoek komt

Een puppy leren hoe hij zich moet gedragen als er visite komt begint vanaf de eerste dag dat de pup thuis is. Dat de pup zich leert te gedragen is niet alleen goed voor zijn eigen veiligheid en die van de visite, het geeft ook rust in huis omdat je weet dat de pup zich gedraagt. Een niet goed opgevoede hond die tegen iedereen op springt en van geen ophouden weet, wordt uiteindelijk uit de kamer gegooid als er visite is, dit is vrij onnodig als je het vanaf het begin af aan goed aanpakt.

Leg het uit aan de gasten

Vertel je gasten voordat ze komen wat je van hun verwacht. Je ziet vaak dat de visite als eerste de pup begroet voordat je zelf begroet wordt. Vertel de bezoekers dat ze eerst jou moeten begroeten en de pup nog even volledig moeten negeren, totdat hij rustig is. Als je puppy eenmaal rustig is kunnen de gasten de pup aaien. De pup leert zo dat hij aandacht krijgt als hij rustig is en niet als hij hyperactief de kamer doorspurt en tegen iedereen op springt, als pup ziet dit er misschien leuk uit, maar later is dat een stuk minder leuk.

Sommige bezoekers zullen raar opkijken als je het vraagt. Vertel hun dat je puppy nog in opleiding is en nog veel moet leren en dat dit een deel van de training is. Zo zullen ze hier eerder begrip voor tonen en meewerken.

Als de pup snapt dat rustig zijn goed is

Als je pup eenmaal snapt dat de visite aandacht geeft als hij zich rustig houdt, kun je hem rustig meenemen naar de deur. Laat de pup voor de deur zitten of liggen en wachten, zodat de bezoekers rustig binnen kunnen lopen. Als de pup braaf is mag hij meteen geaaid en geknuffeld worden.

Vorig artikel:

Volgend artikel: