Puppies en kinderen

pup samen met kindEen puppy is een geweldige ervaring voor kinderen. Het is niet alleen heel leuk, maar het leert kinderen ook verantwoordelijk te zijn voor dieren. Ieder ras kan leren omgaan met kinderen, maar bepaalde rassen hebben door de jaren heen bewezen erg goed om te gaan met kinderen. Dit is echter geen garantie. Als je kind verkeerd omgaat met een hond zal de hond reageren, dus de ouders moeten ervoor zorgen dat kinderen begrijpen hoe er met een puppy en volwassen hond moet worden omgegaan. Laat uw jonge kind dan ook nooit alleen met een hond.

De Labrador en Golden Retriever worden het vaakst gekozen als huisdier voor een familie met kinderen. Deze honden hebben door de jaren heen bewezen slim en loyaal te zijn en erg goed met kinderen overweg te kunnen. De Labrador en Golden Retriever worden middelmatig groot, daarom is het belangrijk om meteen te beginnen met het opvoeden van je pup. Als je dit doet heb je later een hond die niet op je kinderen springt of andere fratsen uithaalt.

Nogmaals, ieder ras en iedere hond die nog nooit wat met kinderen te maken heeft gehad weet niet hoe hij zich moet gedragen tegenover kinderen. Honden moeten hiermee leren omgaan en het is dus niet afhankelijk van het ras of het wel of niet goed gaat.

kinderen moeten ook leren hoe ze met een hond moeten omgaan. Ook al weet je hond hoe hij met kinderen om moet gaan, als je kind niet weet hoe hij een hond netjes moet behandelen kan het alsnog mis gaan.