Puppies slapen veel

puppies slapen veelSommige mensen beseffen wel dat puppies heel leuk zijn, maar niet dat alle puppies op het begin veel slapen.

Als een puppy wakker is spant hij zichzelf alleen maar in. Spelen, op onderzoek uitgaan en allerlei nieuwe dingen uitproberen.

Voor een puppy is alles nieuw en wat nieuw is kost energie. Een pup heeft dan ook behoefte aan regelmaat, rust en slaap. Lange wandelingen maken kan op jonge leeftijd nog niet, rust is erg belangrijk zodat de pup goed kan groeien.

Hou de pup in de gaten

Een puppy geeft zelf niet aan dat hij moe is, de pup gaat het liefst door totdat hij erbij neervalt en oververmoeid is. Hou de pup daarom geen hele dagen wakker, dit kunnen ze nog niet aan. Een schema met vaste punten kan hiervoor uitkomst bieden: slapen, uitlaten, spelen, rusten, eten. Geef dus altijd je pup een rustmoment tussen bepaalde dingen, zodat hij niet oververmoeid raakt.

Eigen plek

Geef je pup een eigen plek om te slapen. Stoor je pup niet tijdens het slapen zodat hij zich op zijn eigen plek veilig en op zijn gemak voelt en niet te vergeten voldoende rust krijgt.

Alle puppies hebben verschillende slaaphoudingen de favoriete slaaphoudingen zijn: opgekruld, op de rug, op de buik met de poten naar achteren gestrekt, met het hoofd tegen of op een object en zo zijn er nog wel meer slaaphoudingen die blijkbaar comfortabel liggen.

Als de pup ouder wordt

Naarmate je puppy wat ouder wordt, heeft hij minder slaap nodig. Een volwassen hond die actief is, slaapt zo’n 8 a 9 uur per dag. Een hond die daarentegen weinig beweging krijgt, zal langer slapen. Het ritme die jezelf aanhoudt is ook het ritme van de hond, als je naar bed gaat om te slapen, gaat de hond ook slapen.

Het kan zijn dat je je hond overdag ook ziet liggen met zijn ogen dicht. Echt slapen kun je dit niet noemen, als er iets beweegt zal de hond meteen opkijken of bij je staan.

Vorig artikel:

Volgend artikel: