Puppy training pads: Welke werkt het best?

Puppy training pads, ook wel puppy pads of puppy zindelijkheidsmatjes genoemd, zijn uitstekend geschikt als hulpmiddel om jouw puppy zindelijk te maken.

Heb je een oudere hond die het niet goed meer op kan houden of een hond die net geopereerd is? Dan kan er ook een ongeluk gebeuren en dankzij puppy training pads hoeft dit geen groot probleem te zijn.

Er zijn hedendaags ontzettend veel verschillende soorten puppy training pads te vinden. Het maakt dan ook niet uit of je op zoek bent naar herbruikbare zindelijkheidsmatjes of training pads die je weg kunt gooien.

In dit artikel behandel ik de beste puppy training pads van 2023, zodat jij een goede keuze kunt maken om te kijken welke zindelijkheidsmat het beste in jouw situatie is.

10x Beste puppy training pads in 2023

Hieronder kun je een lijst bekijken met de beste puppy pads van 2023. De gehele lijst is gesorteerd op prijs. Het goedkoopste bedrag staat bovenaan en daarna loopt de prijs langzaam op naar de duurste prijs.

Verkijk je echter niet op de prijs. Er zijn puppy training pads van verschillende formaten en het aantal kan ook enorm verschillen en dit heeft natuurlijk ook invloed op de prijs. Probeer dit dus allemaal mee te nemen met je beslissing.

Wanneer je interesse hebt om meer informatie te lezen over een bepaalde puppy trainingsmat uit deze lijst, dan kun je altijd op de knop “Bekijk product” klikken.

€19,15
Laatste prijsupdate: 5 december 2023 17:32
Amazon.nl
€22,36
Laatste prijsupdate: 5 december 2023 17:32
Amazon.nl
€22,54
€25,99
2 nieuw vanaf €22,54
Laatste prijsupdate: 5 december 2023 17:32
Amazon.nl
€36,99
€39,99
2 nieuw vanaf €36,99
Laatste prijsupdate: 5 december 2023 17:32
Amazon.nl
Laatste prijsupdate: 5 december 2023 17:32
Amazon.nl

Hoe je puppy zindelijk maken met puppy training pads?

Laten we eerlijk zijn, puppy training pads zijn niet direct een magische oplossing. Het is nog steeds hard werken en het vergt nog steeds veel geduld om je pup zindelijk te krijgen. Trainingsmatten kunnen je echter wel goed helpen. Zeker de eerste weken dat de pup in huis is.

Wanneer je pup een ongelukje in huis heeft gehad, dan kan dat zomaar de plek zijn waar jou pup de volgende keer ook heengaat om zijn behoefte te doen. Dit maakt het een goede plek om je eerste puppy zindelijkheidsmat neer te leggen. Het doel van de zindelijkheidsmatten is je pup een doelwit te geven waar je de pup aanmoedigt om te gaan plassen. Wanneer je pup dit doet kun je de trainingsmat langzaam verplaatsen richting de deur waar je met de pup uit wil gaan om je viervoeter uit te laten.

Wanneer je puppy nog geen ongelukje heeft gehad in huis, wat natuurlijk super goed is, dan kun je een plek uitzoeken die voor de pup makkelijk bereikbaar is en uiteraard alvast in de richting van de deur ligt, zodat je snel met de pup naar buiten kan.

Verder blijft het heel belangrijk om regelmatig met je pup naar buiten te gaan om ervoor te zorgen dat je hond begrijpt dat behoeftes altijd buiten gedaan moeten worden. Een puppy pad is slechts een hulpmiddel. Probeer het alleen te gebruiken voor ongelukjes, niet als eerste keuze voor de pup om zijn of haar behoefte op te doen.

Puppy pads in een honden bench

Een bench gebruik je voor jouw pup om in te slapen of om tot rust te komen. Het is zeker niet de ideale plaats voor een puppy om in te plassen. Wanneer je echter merkt dat je pup het niet kan volhouden in de nacht, dan kun je overwegen om een puppy pad in de bench te leggen. Leg de puppy pad in een verre hoek, zodat het nog enige afstand heeft van waar je puppy slaapt in de bench. Een hond vindt het namelijk ook niet fijn om bij zijn eigen behoeftes te liggen.

Wat vaak een betere oplossing is, is een bench aanschaffen die niet mega groot is en waar pup voldoende ruimte heeft om te liggen, maar ook weer niet meer dan dat. Hoe groter de ruimte, hoe groter de kans dat een pup zijn of haar behoefte in de bench doet. Uiteraard zeg ik nu niet dat je een te kleine bench moet aanschaffen, comfort is voor jouw hond ook heel prettig.

Je moet echter wel voorkomen dat je pup een bench gaat associëren met plassen en poepen. Het kan anders een langer duren om je hond goed zindelijk te maken.

Puppy pads voor oude of herstellende honden

Wanneer je training pads wil gebruiken voor een oudere hond die weleens een ongelukje heeft vanwege zijn of haar leeftijd, of voor een hond die herstellende is van een operatie, dan kun je een training pad het beste op een plek leggen waar de hond makkelijk bij kan komen.

Onze top 6 puppy training pads

Wanneer je een puppy training pad uitkiest wil je natuurlijk dat het goed absorberend is en de juiste dikte heeft. Het kan dus zeker geen kwaad om wat extra informatie over de verschillende puppy training pads te krijgen. Hieronder volgen onze 6 puppy training pads.

Wasbare Puppy pads van Jooba (2 stuks)

Jooba Puppy training pads

Wanneer milieuvriendelijkheid bij jou voorop staat, dan wil je wellicht geen wegwerp puppy training pad, maar een herbruikbare mat die je kunt wassen. Daarnaast is de absorptie vermogen van de Jooba puppy pads ook erg hoog.

Deze zindelijkheidsmat heeft een afmeting van 50 x 70 centimeter en is voor iedere hond geschikt. Los van dat deze zindelijkheidsmat super absorberend is, ziet deze mat er ook nog een stuk leuker uit dan de wegwerp puppy training pads.

Wanneer jouw puppy de wegwerp pads uit elkaar scheurt of wil opeten, dan is de wasbare variant zeker een goede poging waard, waarbij een pup dit over het algemeen minder snel zal doen en daarnaast is het moeilijker kapot te krijgen.

Petsentials Puppy Training Pads

Petsentials Puppy Training Pads

De Petsentials Puppy Training Pads zijn erg populair, dit kun je ook zien aan de meer dan 330 reviews op Bol.com. Deze zindelijkheidsmatjes hebben een afmeting van 58 x 58 centimeter en hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

Er is een speciale geur toegevoegd aan de puppy training pads, waardoor jouw puppy hier sneller op zal plassen. Verder hebben deze zindelijkheidsmatjes een absorberende en vasthoudende laag, waardoor jouw vloer droog en schoon blijft. De vieze geurtjes worden ook in de pads gehouden.

De Petsentials Puppy Training Pads zijn om weg te werpen, dus zodra jouw puppy er gebruik van heeft gemaakt is het verstandig om deze weg te gooien en een nieuwe te plaatsen.

AWEMOZ Hondentoilet Kunstgras

AWEMOZ Hondentoilet Kunstgras

Wil je dat jouw hond direct went aan gras om zijn of haar behoefte op te doen? Het is dan een optie om voor het AWEMOZ Hondentoilet te gaan. Deze zindelijkheidsmat is gemaakt van kunstgras, waardoor jouw pup leert om behoeftes op gras te doen.

Het werkt overigens wel anders dan de andere zindelijkheidsmatjes. Wanneer jouw pup een plasje heeft gedaan, dan sijpelt de urine door de grasmat heen en loopt het door naar de opvangbak.

Je zal daarna zelf de opvangbak moeten legen en het grasmatje schoonmaken. Je krijgt er overigens twee grasmatten bij, zodat je op je gemak de mat kunt schoonmaken. Je kunt dit hondentoilet zowel binnen als buiten neerzetten, het is maar net wat jezelf prettig vindt.

Deluxe puppy pads van Posh

Posh Puppy Training Pads

De Deluxe puppy pads van Posh zijn met meer dan 150 reviews op Bol.com ook ontzettend populair en ideaal voor als jouw hond nog niet zindelijk is of jouw oude hond het niet altijd meer lang genoeg kan ophouden.

De zindelijkheidsmatjes van Posh zijn wat dikker dan de meeste andere wegwerp puppy training pads en hebben daarnaast ook een uitstekend absorptievermogen. Je zal jouw vloer dus goed schoon en droog kunnen houden met behulp van deze matjes.

Deze pads houden daarnaast ook heel goed geurtjes vast, waardoor het niet direct begint te stinken in huis. Wanneer je puppy een keer zijn of haar behoefte heeft gedaan op de zindelijkheidsmat, dan kun je deze vervangen voor een nieuwe. De afmetingen van deze puppy training pads zijn 60 x 60 centimeter en er zitten er 60 in per doos. Elk getal draait dus eigenlijk om 60. 😉

EasyPets puppy training pads

EasyPets puppy training pads

Wanneer je liever wegwerp puppy pads hebt, dan zijn de zindelijkheidsmatjes van Easypets uitstekend geschikt. Deze pads bevatten een geur wat jouw puppy zou moeten aantrekken.

De EasyPets puppy training pads zijn comfortabel voor de hond en daarnaast ook heel absorberend dankzij de vier lagen technologie van EasyPets. Je vloer zal hierdoor schoon en droog blijven wanneer jouw puppy zijn behoefte op de training pad heeft gedaan.

De zindelijkheidsmatjes van EasyPets hebben een afmeting van 58 x 58 centimeter, waardoor het prima geschikt is voor de meeste pups.

ETACCU puppy zindelijkheidsmatje (wasbaar)

ETACCU puppy zindelijkheidsmatje (wasbaar)

De Etaccu Puppy zindelijkheidsmatjes zijn wasbaar, waardoor je het keer op keer kunt hergebruiken. Deze matjes zijn beschikbaar in twee formaten, namelijk in de afmetingen 50 x 70 centimeter en 90 x 70 centimeter.

De onderkant van deze zindelijkheidsmat bevat een antisliplaag, waardoor de mat goed op zijn plaats blijft liggen. De mat is super absorberend en bestaat uit 4 lagen om de vloeistoffen en geuren zo snel mogelijk te absorberen. Daarnaast is de binnenlaag waterdicht, zodat het niet door kan lekken naar de onderkant en op je vloer zou kunnen komen. Je vloer blijft dus netjes schoon en droog.

In vergelijking met wegwerp puppy training pads is dit een duurzamere oplossing.

Koopgids: Tips bij het kopen van puppy pads

Puppy training pads

Wil je puppy pads kopen? Het is een handig hulpmiddel bij de zindelijkheidstraining van jouw puppy. Ik kan echter goed begrijpen dat je niet direct alles weet hierover en waar je precies op zal moeten letten.

Ik zal hieronder meerdere punten behandelen om je op weg te helpen met het vinden van de beste puppy training pads voor jouw viervoeter. Ik ga hieronder het volgende met je behandelen:

  • Puppy training pads: Wat kost het?
  • Herbruikbaar of wegwerp zindelijkheidsmatjes?
  • Absorberen de puppy pads goed?
  • Hoe groot is de zindelijkheidsmat?
  • Puppy pads met of zonder geur?

Puppy training pads: Wat kost het?

Voordat je een training pads voor je puppy koopt, is het wel fijn om te weten hoeveel dit ongeveer zal gaan kosten. De prijs van de verschillende zindelijkheidsmatjes kunnen enorm verschillen, maar dit ligt ook aan meerdere factoren. Zo heb je wasbare en wegwerp zindelijkheidsmatjes en als het om wegwerpbare matjes gaat kan het aantal ook enorm verschillen, waardoor je met verschillende prijzen te maken krijgt.

Wanneer je gaat rondkijken zie je dat je een tweetal wasbare zindelijkheidsmatjes hebt voor een prijs tussen de €18,- en €30,-. Deze zijn herbruikbaar en kun je keer op keer opnieuw wassen. Wil je een stap verder naar een hondentoilet met kunstgras zit je tegen de €70,- aan.

Kijken we echter naar de wegwerp puppy training pads, dan is het aantal dat je krijgt vaak enorm verschillend. Zo kan het zijn dat je 60 stuks hebt voor €27,- terwijl je er ook 250 kunt krijgen voor €43,-. Je heb dus al een wegwerp training pad voor zo’n 17ct tot 45ct per stuk.

Herbruikbaar of wegwerp zindelijkheidsmatjes?

Er zijn verschillende type puppy training pads. Zo heb je herbruikbare en wegwerp matjes. De meeste puppy training pads zijn wegwerpbaar, je gebruikt er dan 1 per dag of per x aantal uur (afhankelijk van hoe vaak je pup erop plast in plaats van buiten), waarna je het zindelijkheidsmatje direct weggooit. Herbruikbare zindelijkheidsmatjes kun je wassen. Deze matjes komen vaak per 2 stuks, zodat je er 1 op de grond kunt gebruiken en de ander kunt wassen.

Het kan zomaar zijn dat je verschillende type puppy zindelijkheidsmatjes gebruikt tijdens de puppy fase van je hond. Wegwerp matjes zijn erg handig op drukke werkdagen als je de pup niet goed in de gaten kan houden en het vaak moet verschonen. Kun je echter goed opletten, dan zullen ongelukjes minder snel voorkomen, dan kun je prima een herbruikbare trainings pad gebruiken, omdat je genoeg tijd hebt om het te wassen.

Hoewel soms beweerd wordt dat wegwerpbare zindelijkheidsmatjes milieuvriendelijk zijn en van duurzaam materiaal zijn gemaakt, is het zeker niet biologisch afbreekbaar. Dit komt door de plastic voering aan de onderkant om het lekken te voorkomen. Wanneer je de ecologische pootafdruk van je hond dus wil verminderen, is het een goed idee om gebruik te maken van de wasbare puppy training pads te gebruiken.

Absorberen de puppy pads goed

De meeste zindelijkheidsmatjes absorberen super goed, waardoor je vloer schoon en droog blijft. Hier zijn de matjes natuurlijk ook voor gemaakt, anders zou je er weinig aan hebben. Puppy training pads met meerdere lagen lekker minder. De meeste zindelijkheidsmatjes hebben dan ook zo’n 4 tot 6 lagen. Bovenop kan gaas of fleece zitten, daaronder een koolstoflaag om de geuren te neutraliseren en gele vlekken te absorberen, daaronder kan weer een plastic voering tegen het lekken en aan de onderkant een antisliplaag.

Hoe groter je hond eigenlijk is, hoe meer absorberend het zindelijkheidsmatje hoort te zijn. Een grotere pup plast tenslotte meer urine uit dan een kleinere pup.

Hoe groot is de zindelijkheidsmat?

De meeste puppy training pads zijn vierkant en hebben een formaat van 58 x 58 of 60 x 60 centimeter. Er zijn echter ook matjes te vinden die groter zijn zoals 60 x 90 centimeter.

Hoe groter het zindelijkheidsmatje is, hoe meer oppervlak er is om het vocht af te voeren en verdamping te bevorderen. Een grotere training pad is daarom uitstekend geschikt voor grotere puppy’s, terwijl een kleine pup voldoende heeft aan de kleinere formaten. Een grotere mat heeft echter wel meer ruimte in huis nodig en wellicht heb je dat niet, dan zou een kleine alsnog voldoende kunnen zijn maar wellicht wel meer kans hebben om te lekken.

Puppy pads met of zonder geur?

Er bestaan puppy training pads die een speciale geur hebben om de pup ’te lokken’ naar het zindelijkheidsmatje om zijn of haar behoefte te doen. Op deze manier kan je jouw puppy makkelijker trainen om het matje te gebruiken.

Wanneer jouw puppy echter doorheeft hoe het precies werkt en automatisch direct naar het zindelijkheidsmatje loopt, dan is het niet meer noodzakelijk om een geurtje te hebben.

Een andere type geur waar je op kunt letten is of geur van jouw pup zijn plasje verdwijnt in de pad. Er zijn namelijk pads beschikbaar die de geur absorberen waardoor jouw huis fris blijft.

Veelgestelde vragen over puppy pads

Ik hoop dat je ondertussen al aardig wat info hebt gekregen over puppy training pads en er een hoop vanaf weet. Het kan echter altijd zijn dat je met een aantal vragen zit. Hieronder zal ik daarom nog een aantal veelgestelde vragen voor je beantwoorden.

Hoe vaak moet je een puppy training pad vervangen?

Het hangt af van hoe vaak je pup de training pad gebruikt. Het beste is om het iedere keer na gebruik te vervangen, hoewel het ook mogelijk is om je hond er een paar keer overheen te laten plassen. Waar je echter voor uit moet kijken is dat puppy’s niet houden van vieze plekken om naar het toilet te gaan. De kans wordt dan groter dat de pup ergens anders zijn behoefte gaat doen en dat is juist niet de bedoeling. Het beste wat je kan doen is dus iedere keer de puppy training pad vervangen, maar in ieder geval na twee keer gebruik.

Hoeveel puppy training pads kan ik plaatsen in mijn huis?

Je hoeft maar één puppy pad tegelijkertijd te plaatsen. Het is de bedoeling dat je pup naar een vaste plek loopt en je dat snel kunt spotten, zodat je de pup naar buiten kunt brengen. Wanneer er op meerdere plekken een zindelijkheidsmatje ligt kan je hond meerdere kanten op, waardoor je het minder goed in de gaten kan houden. Wanneer je pup echter wel naar de puppy training pad gaat, maar het ‘mist’ en op je vloer plast, zou je kunnen proberen er twee naast elkaar te leggen.

Hoelang puppy training pads gebruiken?

Puppy training pads gebruik je over het algemeen voor de korte termijn wanneer je puppy nog heel erg jong is en net in huis. Het beste is om zo snel mogelijk af te komen van de puppy training pads als je wil dat jouw hond buiten zijn of haar behoeftes doet.

Hoe zorg ik dat mijn puppy de puppy training pads gebruikt?

De meeste puppy training pads bevatten een geur die het voor pups aantrekkelijk maakt om daaroverheen te plassen. Wanneer de pup ook daadwerkelijk de puppy training pad gebruikt kun je jouw pup belonen, zodat de pup weet dat hij het goed heeft gedaan. Zodra de pup door heeft hoe een puppy training pad werkt moet je het echter niet meer te hard belonen. Het uiteindelijk doel is dat jouw pup buiten al zijn behoeftes doet. Beloon het dus vooral extra hard buiten op het gras.