Vette vacht bij honden

De vacht van je hond is glanzend en schoon, tenminste als de hond niet een modderbadje heeft genomen. Maar zelfs de vacht van de netste hond is soms vet. De huid van een hond scheidt van nature (weinig) huidsmeer af. Het komt voor dat de kliertjes die het huidsmeer produceren overactief zijn, waardoor de huid en vacht vet worden. Per hond verschilt het hoe vet de vacht wordt, bij de een kan het vetter zijn dan bij de ander.

Een vette vacht kan op alles wijzen, bel daarom je dierenarts bij plotselinge veranderingen in de vacht. Vaak kun je het probleem gewoon thuis oplossen.

Hondenshampoo

De beste manier om een vette vacht te verhelpen is door je hond regelmatig in bad te doen. Als je de hond in bad doet, laat de shampoo dan goed schuimen en een paar minuten intrekken. Zo krijgen de ingrediënten van de shampoo de tijd om hun werk te doen. Spoel daarna de hond goed af en maak hem grondig droog.

Maïzena

Als je geen tijd hebt om de hond in bad te doen, dan kun je maïzena door de vacht van de hond borstelen om het te ontvetten. Maïzena werkt absorberend en neemt grote hoeveelheden vet uit de vacht op.