Voorkom dat je puppy gaat schooien

schooiende hondenHet kan erg vervelend zijn wanneer een hond naast je zit te schooien (bedelen) terwijl je zelf rustig zit te eten. Om dit te voorkomen moet je zorgen dat je dit gedrag niet onopgemerkt aanleert.

Wanneer je een bedelende hond nooit iets geeft, stop hij met bedelen omdat hij snapt dat hij toch niks krijgt. Dit kun je een puppy heel snel leren. Bedelen afleren is een veel moeilijkere opgave, hoe langer de hond met succes heeft gebedeld hoe moeilijker het is af te leren.

Eten aan tafel

Het makkelijkste is om de pup niet in de buurt van de tafel te hebben als er gegeten wordt. Je kunt hem bijvoorbeeld leren om op zijn kussen te gaan liggen als jullie aan het eten zijn, het hoeft natuurlijk niet per se een kussen te zijn het kan ook een mand, bench, etc. zijn.

Als de pup op zijn kussen ligt kun je hem iets lekkers geven zoals een bot of een koekje. In het begin is de kans groot dat de pup niet de gehele maaltijd op zijn kussen blijft, dit moet je hem ook aanleren.

Lekkernijen op de bank

Als je op de bank hangt en een koekje, zak chips of een andere lekkernij neemt, blijft het belangrijk om de pup niks te geven. Dit kan soms weleens moeilijk zijn want wat als je puppy heel lief kijkt, mag je hem dan echt niks geven?

Nee, hoe moeilijk het ook is, je moet blijven volhouden. Als je geen bedelende hond wilt hebben moet je rustig blijven en doorzettingsvermogen hebben.

Wat je kunt doen als je in de verleiding komt om de pup iets lekkers te geven is de pup negeren zodat je niet in de verleiding komt door zijn lieve oogjes. Wat je ook kunt doen is weglopen met je rug naar de pup toe zodat je hem niet ziet.