Puppies opvoeden: Waar het mee begint

PuppiesPuppies opvoeden is consequent zijn en bepaalde grenzen stellen. Je moet wel altijd de nadruk houden op het belonen van goed gedrag en het voorkomen van ongewenst gedrag.

Je kunt direct beginnen met jouw puppy opvoeden wanneer hij bij je thuis komt. Een puppy ontdekt de wereld met zijn scherpe puppytanden en dit is niet altijd gewenst, je moet de pup dus leren waar hij wel en niet in mag bijten.

Leer waar je puppy in mag bijten

In een speeltje bijten mag, maar in de bank bijten kan nooit de bedoeling zijn. Je moet de pup dus afleren dat hij niet overal in mag bijten, maar hoe doe je dit?

Zodra je pup in de bank begint te happen, leid je hem af met een speeltje en speel je even met hem zodat hij vergeet wat hij eigenlijk van plan was. Je kunt dit ook toepassen als hij in handen bijt, aan de tafelpoot begint, enzovoort.

Bekijk het artikel Puppy bijten afleren voor meer informatie over het afleren van bijten.

Blaffen om aandacht

Puppies kunnen aandacht proberen te vragen door te blaffen. Dit is een veelvoorkomend probleem bij volwassen honden en het is dus het beste om de pup dit meteen af te leren.

De oplossing is eenvoudig, negeer je pup volledig als hij blaft om aandacht. Raak de pup niet aan, praat niet tegen hem en kijk de pup ook niet aan. Negeer hem volledig. Je leert je pup dat hij met blaffen geen aandacht krijgt en hij geen enkel succes kan bereiken door tegen jouw of iemand anders aan te blaffen.