Kies een goede dierenarts voor je puppy

Als je een puppy hebt is een dierenarts in de buurt een vereiste. In geval van nood moet je zo snel mogelijk naar de dierenarts kunnen en dan is 30 min rijden in principe te lang.

Heb je meerdere dierenartsen bij in de buurt van waar jij woont? Vraag aan bekende van je of zij misschien ervaring hebben met een van deze dierenartsen. De uiteindelijke keuze is natuurlijk een persoonlijke keuze, je moet vertrouwen in de dierenarts hebben en er moet een klik zijn.

Kun je ook bij de dierenarts terecht buiten diensturen

Het is verstandig om na te vragen hoe het zit als je buiten diensturen een dierenarts nodig hebt. In deze gevallen is de kans groot dat je met spoed een dierenarts nodig hebt en daarom is het handig om van te voren te weten hoe zij hiermee omgaan.

Het kan zijn dat een dierenartspraktijk 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar is voor spoedgevallen.

Het kan echter ook zijn dat de dierenartspraktijk samen met een paar andere praktijken iets hebben afgesproken wie op welke dag de spoedgevallen behandeld. Het kan dan zijn dat je verder weg moet rijden dan je wilt.

Wat is een goede dierenarts

Een goede dierenarts overlegd met jou, dringt zijn mening niet op, en behandelt de hond niet op eigen houtje.

Hij bespreekt alle mogelijkheden en verteld wat hem het beste lijkt en waarom. Het is uiteindelijk aan jou om te beslissen wat er gaat gebeuren, het is immers jouw hond.