Bewegen met je hond

Bewegen met de hond

Er zijn steeds meer honden met overgewicht. Een reden is natuurlijk dat mensen de neiging hebben om hun hond(en) te overvoeden. Maar de andere reden is dat veel honden niet genoeg beweging krijgen. Beweging is van vitaal belang voor de gezondheid van je hond en voor het mentale en fysieke geluk.

Maak een wandeling

Een van de gemakkelijkste en de beste manier om je hond beweging te geven is om gewoon met uw hond te gaan wandelen. Of je nou in de stad of op het platteland woont, wandelen met je hond is een geweldige manier om te bewegen, genieten van het buitenleven en om samen tijd door te brengen.

Hondensport

Heb je ooit al behendigheid of flyball willen proberen? Of wat dacht je van canine freestyle? Er is geen enkele reden waarom jij en je hond je niet mogen inschrijven voor een leuke activiteit. Veel hondenscholen hebben een cursus van bepaalde hondensporten en sommige doen ook wedstrijden in teamverband. Dit zijn leuke activiteiten voor jou en je hond!

Joggen

Veel mensen houden van joggen. Waarom zou je de hond niet meenemen tijdens het joggen? Met een puppy moet je niet gaan joggen, omdat joggen op de stoep slecht kan zijn voor zijn gewrichten en pezen en je pup langere afstanden laten meelopen is niet goed voor hem. Als je een volwassen hond hebt is het een geweldige jogging partner. Joggen is voor jou en je hond goed voor de gezondheid.

Fietsen

Veel mensen die van fietsen houden vinden het leuk om hun hond(en) mee te nemen. Er zijn springers die passen op de fiets om het gemakkelijker te houden om je hond vast te houden terwijl je fietst. Ook voor fietsen geldt, doe het niet met puppies. Je kan wel vanaf pups af aan beginnen met het leren naast de fiets te lopen met de pup.
Fietsen met je hond is een geweldige ervaring en iets wat je samen kan doen.

Zwemmen

Veel honden vinden het heerlijk om te zwemmen. Sommige honden kunnen het op natuurlijke wijze, terwijl andere misschien wat meer oefening nodig hebben. Het is daarom verstandig om je hond stapsgewijs te leren zwemmen. Zwemmen is iets wat je samen kunt doen met de hond in een meer of plas, je kunt ook de hond laten zwemmen door hem een dummy te laten apporteren.