Hypoallergene honden

Hypoallergene honden kunnen DE oplossing zijn voor mensen met een allergie. De reden dat dit de oplossing is, is omdat hypoallergene honden weinig tot geen haar verliezen in vergelijking met andere honden. Heeft u of iemand in uw gezin echt een zware allergie dan kan een hypoallergene hond zelfs allergische reacties opwekken.

Hondenallergenen

Hondenallergenen zijn inhalatie-allergenen. Ze zijn klein, plakkerig en licht van gewicht. Hondenallergenen zitten voornamelijk in de huidschilfers van de hond, maar ook in het speeksel en de urine. In het hondenhaar kunnen natuurlijk ook andere allergenen voorkomen. Vaak zijn dat pollen, stof en schimmels.

Kortom de meeste mensen denken dat ze allergisch zijn voor hondenhaar, maar het gaat dus puur om de allergenen. Het is wel zo dat de vachtlengte, huidconditie, type huid en de ruiperiodes van invloed zijn op de hoeveelheid allergenen die de hond verspreidt.

Hypoallergene hondenrassen

De volgende hondenrassen wekken vaak geen allergieën op.

– Basenji
– Bedlingtonterriër
– Bichon frisé
– Chinese naakthond
– Coton de Tuléar
– Goldendoodle (ontstaan uit kruising golden retriever met poedel)
– Havanezer
– Windhond en Italiaanse windhond
– Ierse waterspaniël
– Ierse softcoated wheaten terrier
– Kerry Blue-terriër
– Labradoodle (ontstaan uit kruising labrador met poedel)
– Maltezer
– Mexicaanse Naakthond
– Poedel
– Portugese en Spaanse waterhond
– Schnauzer
– Yorkshire terriër

Als je besluit een hond te nemen, probeer dan eerst wat tijd door te brengen met een hond voordat je hem aanschaft. De reden hiervan is dat je dan zeker weet dat je geen allergische reactie zult krijgen. (we hebben het dan niet over 15 minuten, maar een uur of langer).