Puppies en veiligheid in het donker

LED hondenveiligheidshalsbandIn de donkere wintermaanden is het belangrijk dat baas en hond goed zichtbaar zijn.

Als je met je pup ’s avonds uit gaat en met verkeer te maken heb is het belangrijk dat je pup op grote afstand zichtbaar is.

Tegenwoordig zijn er diverse veiligheidsattributen om te helpen jouw en je pup goed zichtbaar te maken in schemering en donker. Zo zijn er:

  • Hondenveiligheidshalsbanden
  • Hondenveiligheidstuigen
  • Hondenveiligheidsvesten
  • Veiligheidslichtjes
  • Reflecterende lijnen

Hondenveiligheidshalsbanden

Je hebt reflecterende halsbanden, reflecterende halsbanden met verlichting, halsbanden met LED-verlichting en LED-ringen.

De reflecterende halsband is zichtbaar op het moment dat er licht op schijnt. Als je met je pup in het park gaat lopen zal je een zaklamp moeten meenemen om de reflectie van de halsband te kunnen zien. Dit kun je als een nadeel zien.

De reflecterende halsband met licht heeft dat nadeel niet. Het lichtje kun je instellen op knipperend of constant aan. Als het licht is uitgezet of de batterij op is, werkt hij als een reflecterende halsband.

Halsbanden met LED-verlichting zorgen ervoor dat je pup constant zichtbaar is. Deze halsband werkt op batterijen en de verlichting is vaak in meerdere standen in te stellen: continu aan of knipperlicht.

De LED-ring is een lichtring met permanent licht. De ring heeft meerdere geintegreerde Superflux LEDS en is in verschillende kleuren te koop. Met deze band is je pup goed zichtbaar in het donker en de band is waterdicht.

Honden veiligheidstuigen en –vesten

Er zijn reflecterende hondentuigen en reflecterende veiligheidsvesten met ingebouwd licht te koop.

Ook hiervoor geldt dat de reflecterende tuigen alleen hun werking doen als er licht op schijnt. Hondenveiligheidsvesten hebben reflecterende gedeelten op het vest. Hierdoor wordt de pup goed zichtbaar in het donker.

Er zijn ook hondenveiligheidsvesten die naast deze reflecterende gedeelten ingebouwde lampjes hebben, welke je op knipperlicht en constant licht kunt instellen. Deze heeft als voordeel dat de pup altijd zichtbaar is.

Losse veiligheidslichtjes

Er zijn losse veiligheidslichtjes in allerlei soorten en vormen te koop. Deze lichtjes kun je eenvoudig aan de halsband van de pup bevestigen.

Deze veiligheidslichtjes kun je meestal ook instellen als knipperlicht of op constant brandend lichtje.

Reflecterende lijnen

Voor nog meer zichtbaarheid/veiligheid bij het lopen in het donker met je pup kunt je ook nog een reflecterende hondenlijn aanschaffen.

Je hebt hondenlijnen die alleen reflecterend zijn of hondenlijnen die zowel reflecterend zijn als met instelbare lichtfunctie (knipperend of constant).

veiligheidsspullen hond