Slechte adem bij honden

Een gezond gebit is belangrijk voor je hond. Honden kunnen net als mensen last krijgen van tandplak en tandsteen. Dit kan weer tandvleesontstekingen veroorzaken. Tandvleesontsteking veroorzaakt een slechte adem, rood of bloedend tandvlees, losse tanden en het kan erg pijnlijk voor uw hond zijn.

Als in dit stadium geen behandeling plaatsvindt, zal de ontsteking zich uitbreiden naar het bot(!) waardoor kiezen uiteindelijk zullen uitvallen. Bovendien kunnen er bacteriën in de bloedbaan komen en zo ontstekingen in de hartkleppen, lever en nieren veroorzaken.

Controleer het gebit regelmatig

Het is van belang om regelmatig het gebit van je hond te controleren. Tandsteen en tandplak kun je herkennen aan gele of bruine plekken aan de zijkant van de hond zijn tanden en kiezen. Als je rode randen aan het tandvlees ziet kan dit duiden op een ontsteking.

Fabeltje oudere honden en slechte adem

Er bestaat een fabeltje dat oudere honden last hebben van een slechte adem. Dit is absoluut niet waar. Een slechte adem wordt veroorzaakt door bacteriën in tandplak of door een ontsteking. Een gezonde hond heeft geen slechte adem.